Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Problém je, že Zeman po každém svém výroku potřebuje Ovčáčka, aby uvedl jak to jeho šéf vlastně myslel. Když při setkání s vozíčkáři mluví o inkluzi, pak to vypadá tak, že nechce aby vozíčkáři chodili do běžných škol.

0 0
možnosti
JK

Možná mu nikdo neřekl, že vozíčkáři chodi do běžné školy, pokud se tam dokáží dostat (což je dnes hodně škol). A chodili tam i v 60. letech.

Inkluze není o tělesně postižených, nebo o mírných disfunkcích.

0 0
možnosti
JH

J97a23n 77H19l77e60d26í75k

27. 2. 2016 23:36

inkluze je dalším stupínkem do oblasti minusů ve vzdělávání.-- Kdysi slovo maturant znamenalo velmi dobré vzdělání, např na klasickém gymnáziu byla latina, němčina, čeština od prímy, od tercie navíc řečtina a francouzština. Nároky na chemii, dějepis, zeměpis, matematiku bývaly velmi vysoké, i hudeb.výchova neznamenala odpočinek, rozbor skladeb, životopisy skladatelů a znát jejich skladby, opery, běžnou záležitostí. I znalost bible se hodnotila a patřila ke gymnasiálnímu životu. Všeobecná vzdělanost upadá a různé soutěže, kvízy v ČT jsou toho dokladem.

2 0
možnosti
JD

Hochu, asi jsi měl ve škole trávic více času učením - titulek "Inkluze a postoj našeho národa k němu" je opravdu pecka.

Pokud tedy netrpíš nehynoucím obdivem k Němu a nespletl sis velké písmeno...

"Inkluze a postoj našeho národa k Němu"

To by ale spíš naznačovalo nějaký psychický problém.

0 0
možnosti
Foto

Kdo chce psa bít... Pane Dunda, Vám se nikdy nestalo že jste něco popletl? Jinak díky za upozornění :)

0 0
možnosti
IM

I64v73a85n 92M77i76n59á11ř

27. 2. 2016 18:26

Inkluze je také rozdělení cikáňat ze 600 ghet v ČR mezi normální školáky. To znamená mezi děti, mající základní higienické návyky - například, že po toaletě je třeba použít papír. Nebo třeba, aby se s nimi bylo možné domluvit - musí znát jakýsi minimální počet slov. To že tyto "drobné nedostatky" děti nepřizpůsobivých nemají .. ? Nevadí! Za pár let to se svými asistenty hravě doženou a .. ostatní děti na ně ve svém vývoji - rádi počkají !!! :-)

4 0
možnosti
MK

M32i65l66a78n 46K63e45s20l

27. 2. 2016 18:18

Když jsem cca před sedmdesáti pěti léty chodil do první třídy obecné školy v Dačicích,tak jsme již inkluzi,sice nedokonalou a bez asistentů, měli.Do třídy s námi chodil jeden mentálně postižený hoch.I když jsme měli vzorovou paní učitelku- Zelníčkovou,která vyvedla do života několik generací prvňáčků, tak situaci nezvládala.Dělo se zhruba to,co popisuje autor v blogu.Hoch propadl a situace se obrátila.Postižený sice moc nepochytil z jazyka českého,počtů či z prvouky,ale moc dobře mu utkvělo v paměti jak tyranizovat mladší a slabší spolužáky.Již nevím jak to nakonec dopadlo.Kolikrát propadl a ve které třídě došlo k ukončení trápení jeho, spolužáků a učitelů odchodem hocha do praktického života.Podotýkám:v té době praktické školy neexistovaly.

2 0
možnosti
JR

J61a35n 77R37á17ž

27. 2. 2016 15:40

Moje vnučka má nějaký "dis" hendikep, který způsobil, že v matice, chemii,či fyzice nestíhala a byla objektem šikany. Na rozdíl od Češtiny a Angličtiny, které ji šly, ke kterým si později přidala i Španělštinu. Do školy nechtěla chodit, byla pořád nemocná a to až do doby, kdy ji moudrá psycholožka nechala přeřadit do školy se speciální výukou. Tam kralovala, nemoci byly pryč, do školy se těšila. Pak se vyučila, chodí do jazykové školy a může žít plnohodnotný život.

Jsem přesvědčen, že v inkludované třídě by toho všeho nedosáhla a bůh ví jak by se její život vyvíjel.

Inkluzí mohou podporovat jen hlupáci, kteří nemají empatii k těm, kdo mají nějaký hendikep nebo velice nerozumí, či přehnaně ambiciózní rodiče dětí s hendikepem, kteří si tuto skutečnost odmítají přiznat!

10 0
možnosti
DB

Správně viděno. Krom toho je to tak, že je nutné se postarat i o ty hendikepované ale i o ty super nadané, tedy vytvoří tzv."výběrové" třídy....já ji osobně zažil asi tak před 47 lety, ale jen jeden rok...škoda...mohli jsme toho vědět mnohem více....a národ potřebuje vědomostní elitu...ta táhne celý národ, ale i celou společnost...EU dopředu, dál....a to je nutné---kdo neběží, je brzo poslední....efekt červené královny...

A to komunisté nevěděli či nechtěli vědět...a dnes tento historicky ověřený fakt nechce přiznat ani současná vládnoucí elita....

důvod má jiný...nechce si sama vyrábět konkurenci pro své potomky...chce, aby její potomci potkávali jen málo vzdělané lidi... a tak se snaží zdeptat školství...pro ty nadané ze střední vrstvy.....

0 0
možnosti
LN

Bohužel, máme zde příliš mnoho vš vzdělaných lidí. Normální vš by nezvládli, mají teda ty různé sociohumanitní obory, které zvládne i průměrný člověk. A tito lidé toto vymýšlejí. Čili vzdělaný hlupák dostane určitou moc a pak to tak vypadá....

4 0
možnosti
MP

Žádná inkluze být nemusí stačí praktické školy pojmenovat novým názvem " škola základní" a pokud to nestáčí, tak základní školy přejmenovat na školy speciální a je vystaráno.

0 0
možnosti
VH

Myslim si , ze inkluze je nesmysl. Za prve; deti jsou zlý vic než si myslime, dokážou se posmívat i kvuli kvalite a značce oblečení natož pak třeba tabletu a pod. Za druhé; ty deti, ktere jsou nejakym způsobem hendikepovani musi poznat i pocit uspokojeni ze sveho pokroku v učení. Navic se cela třída bude brzdit ve výuce. Jestlize mame zavedene školy pro dislekcii dysgrafii a jine hendikepy je škoda to rusit.

3 0
možnosti
Foto

Je to kvůli rozsudku o diskriminaci Romů a ti ostatní se s tím bohužel vezou.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Jen jsem si tím nebyl 100% jistý tak jsem to nezmiňoval :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Pracuji jako "ajťák". Zajímám se o historii, světové dění, nadpřirozeno... Mám své pevné názory, které vyznávám a za kterými si stojím.